dijous, 22 d’octubre del 2009

Cultura Lliure i Programari Lliure. 4 situacions per el debat

A continuació hi ha exposades 4 situacions de diferents escoles del nostre país. Haig de descobrir quina d’aquestes situacions es correcte.

A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.

Aquesta situació penso que és incorrecte. No crec que un professor obligui els seus alumnes a portar unes bambes amb concret. Si que pot dir que han de comprar unes bambes, perquè demà les necessitaran, però no pot obligar a comprar aquelles en concret. També pot ser que després els pares vinguessin a queixar-se perquè potser no tothom les podria comprar.

B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.

He tingut dubtes en tria la correcte, estava entre la B i la D. Finalment, m’he decidit i he escollit que la situació correcte és la B. No és estrany que un professor et digui de fer un treball en un word, de buscar imatges a internet i de comentar-les. El programa word quasi tots els ordinadors el tenen i per l’internet pots anar a la biblioteca sinó el tens a casa.

C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

Aquesta situació amb sembla que també és incorrecte. No tots els alumnes tenen aquest programa en concret ja que no ve inclòs a l’ordinador i que aquest en especial és molt avançat.

D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"

La situació D he tingut els meus dubtes però el final he decidit que era incorrecte. No és estrany que un professor digui de que comprin postals pels pares, però penso que ho diria d’un altre manera sinó es pot interpretar malament. En aquesta frase és com si els obligues i com si les robessin, en tot cas, hauria de dir: “si voleu podeu entrar a la botiga de records, i comprar postals per portar-les als pares”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada