dijous, 26 de novembre del 2009

SABEU PER QUÈ EL MAR ÉS SALAT?

La classe anterior de seminari no vam finalitzar les presentacions de les pel·lícules. Avui, 10 de novembre, hem acabat les que faltaven: Los chicos del coro, Fuerte apache, Los niños de Huang Shi, Mentes peligrosas i Rebelión en las aulas. Aquesta vegada hem posat notes molt més baixes i és qüestió d’arribar a un punt mig.
Hem fet votacions de quina era la pel·lícula que més ganes ens ha vingut de veure i ha sortit Los niños de Huang Shi, que va presentar el Cristian. Encara que jo he escollit Mentes peligrosas.

A continuació, la Iolanda ens ha explicat el conte del El Molinet Màgic. Tractava de dos germans pescadors, que un pescava molt i l’altre molt poc. El que pescava molt poc va anar a la muntanya dels nans a buscar un molinet màgic perquè li havia dit un senyor. Els nans li van dir que gires la maneta del molí cap a la dreta demanes un desig i després gires cap a l’esquerra i així ho va fer. El seu germà ho va saber i li va robar. Va anar a pescar i va veure que no tenia salt. Va demanar un desig i quan estava girant cap a l’esquerra es va caure dins del mar. No va parar de sortir salt i per això el mar és salat. A tots ens va agradar molt ja que ho va explicar molt bé la Iolanda.
Una frase que va dir la Iolanda i em va agradar molt "després d’una temporada dolenta sempre ve una de nova".


L’Anna i la Laura ens van explicar l’actualitat educativa. La noticia que ens van explicar era que la única llengua en que s’haurien de fer les classes a les universitats és en català. Com sempre havíem fet debats van proposar fer una activitat nova. Consistia en fer parelles i pensar un eslògan per potenciar aquesta campanya. Seguidament vam fer unes votacions per la frase guanyadora i va ser: El català és gradua.
Veig que dia a dia millorem els debats, les exposicions, la vergonya, el vocabulari, etc. Però encara ens queda molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada